Autógumik olcsón,
gyorsan, kényelmesen!

Gyakran ismételt kérdések:

K:Hogyan rendeljek gumit az autómra?

V:A gumirendeléssel kapcsolatos kérdésekre választ talál az információk menüpont alatt, amennyiben a válaszok nem kielégítőek, kollegáink készséggel állnak rendelkezésére telefonon és e-mailben egyaránt.

K:Honnan tudom, hogy milyen méretre van szükségem?

V:Érdemes megnézni azt az abroncsot, ami éppen az autón van. A méretét megtalálhatja a gumi oldalfalán, de fontos a súly- és sebességindex is. Érdemes figyelni rendelésnél arra, hogy a nyári és a téli abroncsok különböző méretűek lehetnek. Tehát, ha nyárit szeretnénk rendelni, akkor a nyáriról lessük le a méretet, ha télit, akkor a téliről.
Amennyiben a fent leírtak nem nyújtanak segítséget keresse kollegáinkat bizalommal.

K:Mire figyeljen, ha csak 2db abroncsot szeretne rendelni?

V:A legfontosabb dolog a méret választása. Előfordulhat egyes autóknál, hogy a hátsó és az első abroncsok eltérő méretűek. Továbbá figyelni kell mintára, a súly- és sebességindexre, defektűrőségre, C megjelölésre, önjavíthatóságra, csendesített kivitelre.
Ha esetleg az autója négykerék meghajtású (Quattro,4matic,AWD,4x4), akkor az azonos paraméterű javasolt mind a négy keréken.

K:Miért érdemes évszaknak megfelelő gumit választani?

V:A legfőbb ok az évszaknak megfelelő abroncs használatára a biztonság. Mint azt sokan tudják a nyári gumiabroncs télen sokkal hosszabb fékúttal rendelkezik, sokkal veszélyesebb, mint gondolnánk.
Azonban azt kevesen tudják, hogy a nyáron használt téli abroncs is legalább olyan veszélyes, mint a nyári télen. Az évszaknak nem megfelelő abroncsválasztás befolyásolhatja az autó irányíthatóságát és tapadását is.
Ezen kívül még fontos ok lehet a gumiabroncs élettartamának csökkenése a nem megfelelő választásnál, mert a meleg aszfalton használt téli abroncs sokkal gyorsabban és intenzívebben kopik, mint alap esetben.

K:Milyen minőségű gumit válasszak?

V:Beszéljünk téli vagy nyári abroncsról, a szakemberek mindig a minőségi abroncs vásárlást javasolják. Ennek a fő oka a biztonság és a futásteljesítmény. Az abroncs minőségének megválasztását nagy mértékben befolyásolja az autó használatának intenzitása, a sofőr vezetési stílusa, illetve milyen körülmények között használjuk az autót.
Ezzel kapcsolatban bővebb információt tudnak nyújtani kollegáink telefonon, esetleg e-mailben. .

K:Kinek ajánlott a négy évszakos gumiabroncs?

V:A négy évszakos abroncs fő előnye a kényelem. Nem kell évente kétszer cseréltetni az abroncsokat, nem kell bajlódni a tárolással és költségkímélőbb, ha megspórolható az évi 2 gumicsere is.
Mielőtt kedvet kapna a négy évszakos abroncs megrendeléséhez, azt azért tudni kell, hogy egy ilyen abroncs nem mindenkinek ajánlott. A négy évszakos gumiabroncsok nem felelnek meg se egy nyári guminak, se egy télinek. Kis- és középkategóriás autókra ajánlott, elsősorban városi közlekedésre. Amennyiben ezek után úgy gondolja, hogy váltana négy évszakos abroncsra, az esetleges kérdéseivel forduljon kollegáinkhoz bizalommal.

K:Mi is az a DOT szám és hol találom meg?

V:A DOT szám, másnéven gyártási szám a gumi oldalfalán található meg és a gumiabroncs gyártási idejét jelöli.
A 4 jegyű DOT szám első két karaktere a hetet, a második két karakter pedig az évet jelöli. Ha a DOT felirat után 3318-as számot lát, ez azt jelenti, hogy az abroncs 2018. 33. hetében készült. Amennyiben a DOT felirat után, nem a várt négy számot látja, hanem betűket is, akkor a gumiabroncs másik oldalán lesz a gyártási szám.
Ha esetleg további kérdése van ezzel kapcsolatban, érdeklődjön kollégáinknál.

K:Meg tudjuk-e mondani a DOT számot (gyártási időt)?

V:Sajnos a nagy mennyiségből adódóan erre nincs lehetőség, de a 2 évnél idősebb gumiabroncsokat kiszállítás előtt egyeztetjük a megrendelővel.

K:Árulnak-e használt gumit?

V:Webáruházunkban csak új gumiabroncsot forgalmazunk.

K:Mi a teendő, ha rossz méretet rendeltem és átvétel után vettem észre?

V:Természetesen kicseréljük a megfelelő méretre, amennyiben az abroncs nem volt felszerelve. Rossz méret rendelése esetén, mindenképp vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, és a probléma orvoslásra kerül.
Fontos tudni, hogy rossz méret rendelése esetén az abroncsok visszaküldési költsége a vevőt terheli.

K:Van lehetőség személyes átvételre?

V:Személyes átvételre nincs lehetőség. Házhozszállítás hétfőtől péntekig lehetséges, kivéve ünnepnapokon.

K:Milyen fizetési módokra van lehetőségem?

V:Utánvét esetén csak készpénzzel van lehetősége. Van lehetőség előre utalással is fizetni, ebben az esetben legyen kedves felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

K:Mit tegyek, ha még sincs szükségem a megrendelt gumiabroncsokra?

V:A vásárlástól számított 14 napon belül, bármilyen különleges ok nélkül elállhat a vásárlástól, ebben az esetben a vételár teljes összege és az odaszállítási díj visszautalásra kerül.
A visszaszállítás díja a vevőt terheli!